Pian della Bandina ligt op de grens van Umbrië en Toscane, in het midden van Italië, ook wel het groene hart van Italië genoemd. Het nabij gelegen stadje Città della Pieve is bekend van de Safraan, zijn vele kerken en vooral door de schilder Pietro Vanucci. Hij was de leermeester van Michelangelo en Rafael. Ook vindt u hier nog het authentieke Italië en natuurlijk ook winkels, supermarkten, koffiebarretjes, ijssalons, restaurants, banken en een ziekenhuis.

 

Pian della Bandina is een mooie uitvalsbasis voor dagtrips naar onder andere Perugia, Assisi, Orvieto, Civita di Bagnoregio, Castiglione del Lago, Spoleto, Todi, Terni, Cascate di Marmore, Sienna, Montepulciano, Florence en Rome.

Florence en Rome zijn ook heel eenvoudig per trein te bereiken vanaf het nabij gelegen treinstation van Chiusi.

 

In de directe omgeving kunt u ook wandelen in de bossen, paardrijden of mountainbiken (e.v.t. bij ons te huren). Op een klein half uurtje rijden ligt een 18 holes golfbaan en voor de watersportliefhebbers is er voldoende te beleven op het Lago di Trasimeno. Hier kunt u boottochten maken, zelf bootjes huren, surfen of lekker zwemmen.

Uitstapjes in de omgeving

Bezienswaardigheden

 

In de omgeving van Pian della Bandina zijn ontelbare bezienswaardigheden. U zult tijd tekort komen. Van bekende grote steden tot minder bekende ontdekkingen. Op deze pagina geven we een selectie weer van de mogelijkheden.

 

Klik hier om naar de bezienswaardigheden te gaan

Activiteiten

 

Ook voor een dag actief bezig zijn, biedt de omgeving genoeg mogelijkheden! Denk hierbij aan mountainbiken, paardrijden, golfen, shoppen, enz.

 

 

Klik hier om naar de activiteiten te gaan